tisdag 20 augusti 2013

Mynt-BH is da making

Well well.

Jag är faktiskt mäkta stolt över mynt-Bhn jag knåpade ihop. Tog en rackarns massa tid, men det var det värt! Jag tog en gammal BH som satt bra och klädde in den i en massa pynt. Började med att sy fast en bit band på varje kupa. Bandet hade jag liggandes hemma, hade köpt det vid en hafla under vintern och nu kändes den klockren att använda. Sen började evighetsarbetet med att sy fast mynt. De hade jag en drös av hemma, har köpt dem via Ebay långt tidigare, och just gamla arabiska mynt med fastlödgade öglor känns som en bra sak att ha tillgängligt för diverse danspyssel. Anyhoo, det är säkert drygt 50 mynt som kom till användning. 

Sen hade jag också ett hängsmycke liggandes hemma i pyssellådan som nu kom till användning. Den var faktiskt inköpt via Pre-loved Tribal gruppen på Facebook för rätt länge sen, just i syfte att hamna mellan kuporna på en mynt-BH. De utgör en ganska snygg detalj. Tycker jag ^^

Sen kändes det rätt att ha några kauri-snäckor ovanför banden. Det är tillräckligt mycket plats mellan dem för att jag ska kunna addera mer dekoration i den dimmiga framtiden när andan faller på. Som ni ser på bilden nedan har jag också tagit bort axelbanden och istället sytt dit ett svart band som formar en halterneck. Alla gör inte så, men jag tycker att det är både bekvämare och snyggare. Som med i princip allt annat så handlar det om tycke och smak.

Et voilá! Jag valde att lägga mynten snett, men det är inget man behöver göra. Jag råkade göra så och när jag väl upptäckte det så orkade jag inte sprätta loss allt och börja om, utan jag valde istället att stabilisera dem. Dvs, sy fast dem i båda ändarna av öglan, det gör att de inte flänger, utan sitter ganska så stadigt.

BHn invigdes på årets Pride Parad, här står jag längst till vänster och själva BHn syns inte, men jag tycker att den här bilden blev så satans fin att jag kastar upp den ändå.

Har idag konsultat lite på ett av mina gamla jobb, var så himla roligt! Var ett par år sedan jag var där, men det kändes inte så länge sen när man befann sig i lokalerna. Jag kanske har lite udda intressen, men tycker att det är kul att diskutera rutiner och logistik kring besöksnäring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar