tisdag 17 januari 2012

Krieg

Har ett tag misstänkt att jag håller på att bli galen. Sometimes my mind play tricks on me. Sometimes I play tricks on my mind. Humdidumdum.

Så när det klingat av för den här gången så kändes det som en bra idé att göra pumpabröd! First time, så det var spännande att se hur resultatet blev.

Ingredienser:
1 butternutpumpa
50g jäst för söta degar
4 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl yoghurt
250g kessella
1 dl brödsirap
1 dl pumpafrön
0.5 dl krossade linfrön

Sätt ugnen på 200g, skiva pumpan i 4 delar och lägg dem på en plåt. Ha plåten i ugnen ca 40 minuter. Ta ur plåten och låt pumpan svalna. Smula ner jästen i en bunke, koka upp 1 dl mjölk till ca 37 grader och späd ut jästen med det.

Gröp ur pumpan och lägg i en mixer tillsammans med resten av mjölken, yoghurten, kessellan och sirapen. Mixa slät. Häll i blandningen med jästen. Tillsätt pumpafrön och krossade linfrön. Arbeta in mjölet. Lät jäsa under bakduk ca 30 minuter. Dela upp degen i 4 runda delar på en plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Ha plåten inne ca 25-30 minuter i mitten av ugnen. Klart!

And it was delicious.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar