söndag 19 februari 2012

Brisbane

Whop whop.

Sov ca 11 timmar inatt, var helt komatose igår kväll. När vi promerade runt i down town Brisbane så kändes det som att jag skulle kunna bygga ett litet näste i ett gatuhörn nånstans och gå i ide. Men nu är jag aningens piggare. Just ja, igår såg vi jättestora fladdermöss! De hängde (hirr hirr) i ett träd bredvid hostelet. Först trodde jag att det var fåglar som skränade, med sen när några av dem flög under en gatulampa så såg man vad de egentligen var. De var verkligen asstora! I like.

So far today så har vi åkt bil i Brisbane innerstad, en intressant upplevelse. Vänstertrafik blir mer av en extremsport i en storstad. Thank you Lord for GPS. Vi hamnade bland annat i en bussfil som det tog en stund innan vi lyckades tråckla oss ur. Men vi kom fram till vår destination helskinnade. Vi var nere på South Bank, bredvid floden där man har gjort en artificiell strand, det finns också flera sötvattenslaguner. Var riktigt mysigt ställe, fanns en gata med ett flertal fik etc. Och det kryllade av Ibisfåglar som spatserade runt bland borden.

När vi kom tillbaka till hostelet hade någon tagit vår parkeringsplats och det tog en bra stund innan vi fick tag i en ny. Kändes som att vi cirklade hur många varv som helst innan det blev en öppning. Skumt att det är så många backpackers med bil, speciellt i en stad. Anywho, det löste sig.

Just nu är vi tillbaka på hostelet, är så himla varmt ute så man vill helst hålla sig stilla i skugga. Men lite senare ska vi ner till down town igen för att titta runt. Ska köpa italiensk glass också! I needs that, myess.

Well, well. Ska snart gå till the common room för att byta till mig en ny bok. Det är ett bra system, på alla hostel finns det en hörna med böcker som andra backpackers tagit dit, så är det bara att ta en som verkar bra och lämna en av sina egna utlästa böcker in return. Man slipper köpa nya och man slipper släpa på en drös.

Vad gäller hostels i allmänhet. Vi kör på kedjan YHA, som inte är billig men inte jättedyr heller. Eller, det beror lite på vilken ort man är på. Men det är alltid väldigt bra standard, och när man är medlem, vilket man kan bli efter att ha sovit 10 nätter på kedjan så får man hädanefter alltid 10% rabatt på kedjans boende. Och man kan få rätt bra dealer på diverse turer och utflykter. It's a win-win.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar