tisdag 21 februari 2012

Mad whopee

Kom just tillbaka till hostelet i Maroochydore (har lärt mig stava namnet nu utan att tjuvkika, hah!), har lagt upp fötterna på mjukt underlag och ska snart skiva mango och fixa kaffe. Skaffade néscafé häromdagen, det är inte optimalt, men det funkar som nån slags placebo. Här ute finns ingen kaffekedja nära till hands. Maroochydore, speciellt i utkanten där vi huserar, är en gudsförgäten håla.

Anyhooo, vi var på Australia Zoo idag! Det var Steve Irwing som drev det förut, innan han lyckades bli stungen av en rocka och dog. Hade stora förväntningar och var totalt glitterögd när vi steg in genom entrén. Josef ba "nu får du lugna ner dig!" medan jag studsade fram som en överexalterad 5-åring med kartan över zoo't i högsta hugg. På det stora hela kan man säga att stället är överskattat, men värt det. Kommer inte ihåg vart vi började, men under dagens lopp handmatade vi kängurur flera gånger, det såldes specialmat till dem i vending machines. Vi tittade även på krokodiler, alligatorer, ormar, en uppsjö av diverse fåglar, massor av koalor, dingos, ödlor etc. En personlig favorit var the red pandas. Well, ptjaa, de hade ju en del asiatiska djur där, varav the red panda var en av arterna. Vi såg även showen i Crocoseum, en arena som kan husera några tusen åskådare och bland annat en saltvattenkrokodil visades upp. Showen var bra, men inte fantastisk. Oh just det, jag fotograferade mig med en 11-månaders tasmansk djävul också. Den var så söt! Men redan ganska snarly ferocious. I do like.

Vi hade tur med att slippa trängas, var ganska få besökare, vilket var skönt. Sen innan vi klev på bussen tillbaka så gjorde vi en visit på the animal hospital, som var en liten falang till själva djurparken. Det kostade 2 dollar och man fick se ett par av operationsrummen genom glasväggar samt fick en del information om deras arbete. Det är ett djursjukhus anpassat för vilda djur och de gör också en hel del wildlife conservation work i största allmänhet. Vilket naturligtvis även själva Australia Zoo gör. Mycket av pengarna som parken drar in går till wildlife conservation.
Red Panda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar