torsdag 1 mars 2012

Back to civilisation

Tillbaka i Hervey Bay efter 3 dagar på Fraser Island. Inga mer svärmar av bitska bromsar som drev en till vansinne, yay! Seriöst, jag höll på att bryta ihop av de små odjuren. Ett par timmar på morgonen och på tidig kväll så var de överallt och det fanns inget sätt att komma undan. Hemskt, I tell you, hemskt. Men bortsett från det så var det en helt okej tripp. Ja, om man bortser från att man sov direkt på marken, i tält visserligen, men jag får ont i höftben och skuldror av att bara sova på liggunderlag.

Det roligaste var att åka jeep. På stranden och inne i skogen. Var väldigt skumpigt inne på småvägarna, var lite rädd att vi skulle välta några gånger. Det är hyfsat vanligt att det händer. Men vi klarade oss. Hade vart drygt om en olycka skett med bilen, vi var alla tvungna att lägga 60 dollar som pant för försäkringen och hade någon av oss skadat bilen så alla varit tvungna att betala. Samma sak om någon lämnat skräp i vårt camp, då hade ALLA varit tvungna att böta 300 dollar.. Där kan man snacka om kollektiv bestraffning.. Inget sånt hände dock. Such a relief.

Vår guide, Mr 'Crocodile Dundee', pratade mycket om dingos. Bland annat så var vi alltid tvungna att gå minst två stycken när man skulle till toaletten och man var tvungen att ta med en käpp. In case of dingo attack. Vi tänkte att ähhhh, vi såg inga första dagen så det är luuugnt. En dingo snodde dock en ryggsäck från en i gruppen andra kvällen. Rakt framför näsan på honom. Och tredje dagen var de nästan överallt. De är ganska fina dock.

Blev mycket tid på strand. Lite för mycket faktiskt. På ställen där det inte fanns skugga och det var jobbigt. Det bästa var nog Eli Creek, en bäck som rann med stark ström ner mot havet. Vattnet var kallt med fantastiskt svalkande. Det var bara att kliva i ca 150 meter uppströms, lägga sig på rygg och låta strömmen föra en ner till stranden. Härlig upplevelse. Gillade också Lake MacKenzie. Kristallklart vatten. Lagom skuggig tid på dagen när vi var där. Perfekt. Det var dock häftigt vid första sjön vi tog oss till, kommer inte ihåg vad den heter. Men där bodde det kattfiskar som vi matade med bromsar vi dödat. Där var det som en öken bredvis sjön också, det var ett stup nedmot sjön och sen bredde "öknen" ut sig. Fanns stora dyner som Josef hoppade från. Vi spenderade en hel del tid där, så vi växlade mellan att bada och att vandra omkring i sanden. På kvällarna var vi i the camp och lagade mat, drack goon och körde diverse drinking games.

Så på det hela taget var det en bra tripp. Men det känns skönt att man ska sova i en säng inatt.

Imorgon ska vi till ett hostel, som är en farm, där vi ska sova i två nätter. Stället ligger i Baralaba, en liten bit in i landet från Rockhampton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar