fredag 9 mars 2012

"Toto, I think we're not in Kansas anymore"

Lämnade Airlie Beach imorse och åkte norr mot Townsville. Efter 2.5 timmar kom Josef på att han hade glömt en del kläder, mobilladdaren och hörlurar på hostelet i Airlie Beach… Vi ringde dit och grejerna fanns kvar. Vi debatterade om vi skulle backtracka för att hämta upp det, men det skulle innebära minst 5 timmar av extra bilkörning, vi skulle komma fram till hostelet på Magnetic Island försent etc. Skulle kännas drygt med andra ord. Men som tur var så kunde de i Airlie Beach skicka grejerna till YHA hostelet i Cairns, dit vi ska sen. Var faktiskt en enorm lättnad.

En liten notering, det märks att vi är ganska långt norrut, klimatet är tropiskt. Och med tropiskt klimat följer en del problem med insekter. Jag misstänker bland annat starkt att jag råkat ut för bed bugs, räkande till närmare 40 bett på benen OCH jag har även bett på armar och resten av kroppen. De dök upp efter andra natten på båten, måste ha funnits bed bugs där. Jävla härke. En del av betten är rödsvullna och kliar, känner mig pestsmittad. De finns nu förmodligen i en del av mina kläder och kanske väskor. Kommer göra en totalsanering av alla saker i Cairns sen. Ingen idé att göra det än eftersom man måste fixa allt i samma veva. Ska tvätta alla kläder, slänga de kläder jag har på mig när resten är i tvätten och ha alla väskor ett bra tag i kyl eller frys. Förhoppningsvis kommer det ta död på eventuella kryp.

I alla fall, väl framme i Townsville så började vi med att åka upp för ett berg, som är en populär utkiksplats. Är en mäktig vy. Efter ytterligare detourer för att skaffa lunch så lyckades vi tråckla oss bort till färjelägret för att catcha båten till Magnetic Island. Varvid jag kastade ett öga till baksätet och såg att det kryllade av myror… Vi fick lite panik, rev ut allt ur bilen och såg hur det myllrade… Vi får väl skylla oss själva, som hade läskburkar och lite mat i baksätet, det ska man inte ha… Som tur var hade jag en sprayburk med insektmedel som vi använde till att sanera. Vet inte vad vi skulle tagit oss till utan den. Väl i Cairns sen ska vi göra en grundlig städning och sanering av bilen, det vi gjorde idag var väldigt provisoriskt. Nu är i alla fall all packning organiserad igen, det känns inte bra när allt ligger huller om buller. Vi kom med färjan, där vi satt och fnissade lätt hysteriskt efter alla dagens vedermödor, Tog bara 20 minuter att ta sig över och vi hoppade på bussen till hostelet. Var en kul tur, gav en hel del fina vyer. Som sagt, det är en tropisk miljö med allt vad det innebär. Hostelet ligger precis bredvid regnskogen och har ett eget koala sanctuary. Vi fick reda på igår att det ska hållas ett full moon party på ön ikväll. Är tydligen en stor tillställning som ska vara bra. Men vi skippar det, stannar på hostelet och chillar istället, det finns en trevlig barveranda man kan hänga på. Sitter där och skriver nu, det spelas bra musik och det kilade runt en opposum över golven för en stund sen. Helt okej miljö med andra ord.

3 kommentarer:

  1. Vägglöss vad otroligt obehgligt.......
    Annars låter det väldigt mysigt måste jag säga!
    Varifrån flyger du hem sen?

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen jätteäckligt! :S Fick ett tips från en anna backpacker idag, om att man inte kan frysa ihjäl dem, de dör snarare av hög temperatur. Så ska tvätta alla kläder och torktumla allt, inklusive väskor.

    SvaraRadera
  3. Glömde svara på resten, sorry, flyger hem från Brisbane :)

    SvaraRadera