fredag 23 mars 2012

Not enough old stuff

Kom just hem från Vintagemässan, som hålls på Drottninggatan 81 idag och i helgen (inträde 60kr), och inget fick jag med mig därifrån! Det var lite av ett anti-klimax, fanns ingenting i min smak. Det mesta av kläderna var av ganska sent datum och det fanns knappt några accessoarer eller saker av äldre modell. Trist! Jag hade fått för mig att det skulle vara lite som Burleskloppis, men icke. Oh well, snart är sommaren här och med den följer alla prylloppisar hemma på landet, där finns det alltid slående inköp att göra till en billig penning. Där kan man göra riktiga vintagefynd.

Hepp, var också en sväng i Kungshallen och köpte med mig torkad mango, tranbär och balsamvinäger med fikonsmak. Åt en hel del torkade mangoskivor i Oz, var perfekt som snacks. Känns lite som oss vegetarianernas alternativ till beef jerky. Kind of. Är iaf både kul och gott att gnaga på.

Funderar på att baka lite mer bröd. Bakade limpa igår, som blev väldigt bra. Receptet på det är som följande:

12 dl vetemjöl
2 dl mjölk
250 g vaniljkessella
250 g naturell matyoghurt
En näve valnötter
2 msk brödsirap
50 g jäst för söta degar
Olivolja
Flingsalt

Värm mjölken till fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör runt till jästen löst upp sig.
Tillsätt kessellan, yoghurten, sirapen och valnötterna. Rör om tills det blandats.
Arbeta in mjölet med elvisp och degkrokar.
Låt jäsa under bakduk i en timme.
Baka ut till två limpor (jag bakade bara ut till en limpa och det blev för stort).
Lät jäsa under bakduk i en timme.
Pensla på rikligt med olivolja över limporna och fördela rikligt med flingsalt över hela limporna.
Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar