Hepp, var också en sväng i Kungshallen och köpte med mig torkad mango, tranbär och balsamvinäger med fikonsmak. Åt en hel del torkade mangoskivor i Oz, var perfekt som snacks. Känns lite som oss vegetarianernas alternativ till beef jerky. Kind of. Är iaf både kul och gott att gnaga på.
Funderar på att baka lite mer bröd. Bakade limpa igår, som blev väldigt bra. Receptet på det är som följande:
12 dl vetemjöl
2 dl mjölk
250 g vaniljkessella
250 g naturell matyoghurt
En näve valnötter
2 msk brödsirap
50 g jäst för söta degar
Olivolja
Flingsalt
Värm mjölken till fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör runt till jästen löst upp sig.
Tillsätt kessellan, yoghurten, sirapen och valnötterna. Rör om tills det blandats.
Arbeta in mjölet med elvisp och degkrokar.
Låt jäsa under bakduk i en timme.
Baka ut till två limpor (jag bakade bara ut till en limpa och det blev för stort).
Lät jäsa under bakduk i en timme.
Pensla på rikligt med olivolja över limporna och fördela rikligt med flingsalt över hela limporna.
Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar