fredag 2 mars 2012

Frog watch

Sååå, we set out from Hervey Bay imorse och i princip hela dagen spenderades i bilen, färden tog 7.5 timmar. Vi åkte vid ca halv nio och kom fram vid halv 5 på eftermiddagen. Vår GPS, som jag döpt till Harriet, ville att vi skulle ta värsta småvägarna in i landet. Farmen skulle ligga 12 mil från kusten. Men vi hade inte skaffat proviant, så var tvungna att leta reda på en mataffär. Hade vi varit strategiska så hade vi naturligtvis handlat i Hervey Bay, men nej, vi tyckte att vi minsann säkert skulle hitta en affär efter vägen… Icke. Kom så långt som till Rockhampton, en detour på dryga timmen, innan vi stötte på en. Men efter det var fixat så bar det av rakt in i outbacken. Den sträckan var väldigt fin, vi åkte bland annat kringelikrokvägar uppför ett berg, som gav vackra vyer. Blev att vi åkte ett par mil för långt, missade avfarten till farmen. Men vi såg en echidna på vägen, var den första vilda jag sett. Det fanns en drös på Australia Zoo, men det är coolare att se dem utanför djurparker.

Så vi är nu alltså på YHA’s Myella farm stay i Baralaba, dvs. en familjedriven farm som numera även huserar och roar turister. För en icke billig penning, som vi fick erfara när vi väl kom fram. Aktiviteterna var liksom inte inkluderade i det saftiga rumspriset. Ingen mat ingår heller. Så ska man hit bör man ha bunkrat upp egen föda. Vilket vi då sett till att göra, lyckligtvis. Men vi beslutade oss för att haka på en ridtur imorgon förmiddag. Ser fram emot det.

Nu på kvällen åt vi middag, den enda måltiden som vi då tänker köpa här, med familjen som äger stället plus två personer som arbetar här. Bland annat en gammal aussie som är en drover, han jobbade i sin ungdom på en enorm cattle farm i norra Oz. Då använde man sig bara av hästar för att driva flockarna och man kunde vara ute i ett år, konstant i rörelse, innan man rundat ägorna. Lite av en annan värld.

Vi drack i alla fall hemmabryggt öl, yess, jag drack öl. Brukar aldrig hända, jag gillar i regel inte öl och dricker nästan vadhelst annat som erbjuds. Så länge det inte är rödvin, whiskey eller jäger. Det här ölet var gott, men det kan bero på att det smakade cider. Satt utomhus medan altanen kryllade av bullfrogs, fina fina bullfrogs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar